dilluns, 16 de maig de 2011

Política i polítics

Ja sé que el prestigi de la política no està en el seu millor moment i probablement, una part dels polítics tenen alguna cosa a veure amb aquesta situació.
La democràcia és el millor dels sistemes, però no sempre penalitza els comportaments indecents i, fins i tot, delictius d’alguns representants i això, en alguns casos, porta al desànim i als discurs fàcil i perillós del tots són iguals, que sempre afavoreix a les opcions més conservadores.
Dels milers de ciutadans que tenen activitat política, els que es dediquen a la política local, són els que mantenen una activitat pes propera al esperit democràtic original: dones i homes que no s’han plantejat la política com a professió i que dediquen esforços i temps, robats al seu temps de vida familiar i d’oci, a treballar pel seus convilatans, no més per voluntat de servei i suportant, en alguns casos, critiques i incomprensions.
La Mercè, el Jordi i l’Antònia son regidors d’aquest perfil, que han decidit deixar de ser regidors després d’uns anys de compatibilitzar la política i la vida professional i que quedaran marcats, per sempre, per una experiència sacrificada però enriquidora.
La Mercè prioritzarà la seva vida familiar i la consolidació del seu projecte professional, el Jordi reduirà l’estrès de compatibilitzar una feina diària a Barcelona i una activitat moltes vegades exigent a nivell municipal, l’Antònia tornarà de nou a l’escola en un projecte nou i il·lusionant.
Sabem que sempre podrem comptar am ells, marxen però es queden, hi ho fan com quan van arribar, per la porta gran i amb la estima i el reconeixement dels companys i els amics.

article publicat a l'Actual