dissabte, 11 de febrer de 2012

Garzón


No és la primera vegada que parlo de Garzón, pel que mai he dissimulat els meus sentiments.
Lamento que hagin estat temes relacionats amb l’extrema dreta i amb la corrupció del PP, els que l’hagin apartat de la judicatura, hauria d’haver passat molt abans.
Des de fa molts anys el senyor Garzón ha “hecho de su capa un sayo”, saltant-se contínuament els drets de la gent que investigava. Quantes instruccions seves han quedat en res? quants ciutadans dignes han passat per presó (viatge en furgó des de Barcelona o Euskadi a Madrid inclòs) amb probes dubtoses o amb sospites infundades? i han estat tractats amb desconsideració i abús d’autoritat? (per donar exemple).
Ara l’hem vist fent de víctima i ha estat capaç de generar corrents d’opinió favorables de molts sectors progressistes, però Garzón no és un progressista, és un egòlatra incompetent i prevaricador. 
I no l’hem vist emmanillat ni amb la bossa d’escombraries amb les seves pertinences dirigint-se a presó. Per cert, si prevaricar és el més greu que pot fer un jutge, perquè no te té pena de presó?
Em fot coincidir amb alguns sectors, que avui estaran contens i no tinc motius per celebrar-lo, però si estic convençut que amb independència del agraïment dels amics xilens, el jutge estrella ha fet molt de mal a una concepció justa i progressista de la judicatura.
Ara que la situació del terrorisme etarra sembla irreversible, no seria oportú acabar amb aquesta anomalia jurídica que és la Audiència Nacional?