dijous, 1 de març de 2012

Bram 2012


En la seva 4ª edició, la Mostra de cinema de Castellar és ja, molt més que  una realitat consolidada.
1.750 espectadors, 159 de mitjana, amb una punta de 277 espectadors que van assistir a “La voz dormida”, la pel·lícula de Benito Zambrano, el diumenge al vespre i coincidint amb el At Madrid-Barça, són una prova concloent que el Bram s’ha fet un lloc entre els castellarencs.
El Bram va néixer amb la voluntat de cobrir un dèficit cinematogràfic , des de fa molts anys, en la nostra vila i amb dues premisses clares : fer una aposta pel cinema de qualitat i de contingut social i fer-lo des de la col·laboració de l’administració i la societat civil.
La creació aquest any de l’entitat Club Cinema Castellar del Vallés, que des de fa uns mesos programa activitats de Cine-club i també de cinema comercial, a fet  encara més efectiva la col·laboració. Una comissió mixta de l’entitat de cinema  i l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Aula d’Extensió Universitària, han elaborat un programa d’alta qualitat que, a part d’ atraure a molts espectadors, ha rebut una  alta valoració: 7,85 sobre 10  de mitjana a les vuit pel·lícules .
Quatre anys, formen ja una mostra significativa, que demostra que a Castellar hi ha massa crítica suficient per donar-li continuïtat i consistència a una programació estable de cinema. En època de crisi i de dèficit pressupostari és una de les alternatives, més  viables i econòmiques,  en la programació cultural. Si a més tenint la sort de l’existència d’una entitat entusiasta i molt capacitada, que cobreix amb la seva dedicació i esforç una part de l’activitat, seria poc intel·ligent no aprofitar-lo.
Estic segur que l’èxit de la Mostra serà un nou al·licient i un nou impuls pels amics del Club Cinema, als que vull felicitar públicament. Estic segur que ja tindran noves idees per la seva activitat quotidiana i pel Bram 2013.