divendres, 23 d’agost de 2013

2

Dins del argumentari dels defensors de la segregació, juga un pes clau la viabilitat econòmica de Catalunya com estat a dins o fora d’Europa, com si el convenciment de la viabilitat econòmica fos un argument determinant a favor de l’estat propi.
Sincerament crec que és un argument superficial i estúpid. És pot estar a favor o en contra de la independència, és pot valorar el cost econòmic de la operació, que sempre serà justificable per un nacionalista, és pot considerar les avantatges i els inconvenients des de el punt de vista econòmic, però és absurd fer de de la viabilitat econòmica un argument.
Són viables, amb les seves característiques o dificultats, Andorra i Mònaco, Albània i Senegal, perquè no hauria de ser-ho Catalunya, més rica, amb una industria consolidada, un sector de serveis desenvolupat i una població amb un considerable nivell de formació.
Aquest no és el tema i fer-ho servir com argument és confiar en la ingenuïtat dels ciutadans i voler fer trampa. Els apòstols de la segregació, quan comprovin que no tothom participa de la seva fe, haurien de intentar ser més convincents.