dimecres, 24 de setembre de 2014

Un ple clarificador

El ple de l’Ajuntament de Castellar es va tornar a manifestar, ahir, a favor de facilitar la consulta als ciutadans, des de la necessària seguretat jurídica que vetlli per la qualitat democràtica del procés i garanteixi l’expressió de totes les posicions.
I , per dues vagades.
Com que no som ingenus del tot, i tenint en compte que la setmana que ve ja havia un ple convocat en el que es proposava la ratificació del mateix text, no se’ns escapa que el ple d’ahir, responia a l’estratègia d’escenificació de confrontació del president Mas amb el govern central, que es plasmarà en els focs d’artifici del proper cap de setmana.
Estem aspectants per veure com es manifesta la intel·ligència estratègica superior del president o si queda, una altra vegada, en tacticismes ridículs.
El que si està assegurada és la presencia aclaparadora i servil dels mitjans de comunicació de la Generalitat i especialment de TV3.
D’acord, hem contribuït a l’estratègia de CiU, som plenament conscients.

Però d’un ple com el d’ahir es poden treure més conclusions: entre els que marxen por que és “un simple joc polític” , com si la política fos un delicte i ells juguessin a la “canasta”, els que fan un relat desllavassat de peculiars versions històriques i els de (una altre vagada) la permanent lliçó  dels guardians de la democràcia, el discórrer del ple va fer evident que a Castellar hi ha una opció política sòlida i coherent, capaç de liderar i gestionar els afers municipals, actuar anteposant els interessos del poble i fent del servei als ciutadans la bandera de la seva actuació.