dissabte, 12 de febrer del 2011

El Bram!, una aposta per la qualitat

Quan fa tres anys vam començar a plantejar-nos la possibilitat d’una mostra de cinema a la nostra vila, dos criteris es van consolidar d’immediat: el contingut social dels films programats i la seva qualitat.
En aquest temps i més després de la reobertura de l’Auditori, Castellar comença a tenir una programació regular de cinema més comercial. En el Bram, la mostra anual, te més sentit, encara, l'aposta per uns films moltes vegades sotmesos a circuits de distribució minoritaris.
És veritat que Pa negre, la pel·lícula d’en Villaronga, de la que ningú discuteix la seva qualitat, després d’alguns premis i nominacions s’està convertint en un fenomen mediàtic que, per excés de demanda, ens complicarà una mica la cerimònia inaugural i que confiem ajudi a la difusió de la resta de la programació, menys comercial.
Programació que, amb la direcció de Pere Joan Ventura vol, com sempre, ser un bram, un crit a les consciencies i una invitació a produccions cinematogràfiques d’alta qualitat.
El Bram 2011 té algunes novetats:
- L’exposició “dies de Cine”, un recorregut històric pel cinema de Castellar a través de les sales de projecció, en l’espai polivalent de el Mirador, amb col·laboració amb l’Arxiu d’història.
- Homenatge al director J.N. Nunes, mort l’any passat, amb la projecció de “Noches de vino tinto”
- Col·laboració amb l’Aula extensió universitari amb la projecció de “la Cinta Blanca” de M. Haneke
- Projecció de tres curts d’autors castellarencs.

Tres edicions ja comencen a definir un estil. Entre tots hem d’aconseguir que es converteix en un referent consolidat.