diumenge, 9 de gener del 2011

Difícil 2010

Comença un nou any, l’últim del mandat. En uns quants mesos, els ciutadans hauran de valorar si l’actual equip de govern i els grups de l’oposició han actuat d’acord amb les expectatives dipositades en ells.
2010 no ha estat un any fàcil pels ciutadans, tampoc pels ajuntaments. La crisi econòmica ha reduït totes les fonts de finançament i ens ha obligat a una forta contenció de la despesa. Només una decidida voluntat política ha permès mantenir, i fins i tot incrementar, les polítiques socials.
En situacions com l’actual queda palesa, més que mai, la ineficàcia d’un sistema de finançament dels municipis postergat de forma continuada i incapaç de donar resposta al permanent increment de competències assumides “de facto” amb la voluntat de donar resposta a una realitat local cada vegada més complexa.Les subvencions i ajudes prèvies als anys més crítics i els fons de l’Estat de foment de l’ocupació, ens han permès acabar amb una certa dignitat les grans inversions de la plaça Major, fer un important esforç de millora en equipaments municipals educatius, esportius i culturals... i també millorar alguns carrers i places de la nostra vila. Política inversora que no podrà tenir continuïtat sense una millora de la situació econòmica.
L’etapa que comença ens exigirà, més que mai, grans dosis de rigor, capacitat i experiència, combinades amb il·lusió i voluntat de servei. En moments de dificultat els ciutadans han de sentir l’administració propera, preocupada pels seus problemes reals i gestionada de forma honrada i eficient.