dilluns, 16 de maig del 2011

Tribute

Intervenció en l'acte de presentació de la candidatura.


Bona tarda, amigues i amics.
En uns minuts presentarem l’equip que gestionarà, perdó que governarà Castellar, els propers quatre anys. Però abans d’aquesta presentació, que és l’objectiu fonamental de l’acte d’avui, deixeu-me dir quatre paraules sobre 3 companys que han format part de l’actual grup municipal i que no seguiran el proper mandat.
El nostre grup està format per dones i homes d'habilitats i coneixements diferents, de dedicacions en funció de la disponibilitat de cada u i d’una il·lusió i un entusiasme compartits.
Cadascun amb la seva personalitat, amb la seva percepció del món. Ja sabeu, que un equip que funciona, un equip consolidat i coordinat, és molt més que la suma dels seus components.
I el nostre, té un avantatge addicional i això es nota: som un grup d’amics, fins i tot som més amics ara que al començament del mandat.
La Mercè, el Jordi i l’Antònia, els coneixeu tots, deixaran de ser regidors, (suposo! ) però sabem que sempre podrem comptar amb ells, marxen, però es queden, i ho fan igual que van arribar: per la porta gran i amb l'estima i el reconeixement dels companys i els amics.

Els polítics (deixeu-me reivindicar una paraula tan desprestigiada), els polítics que es dediquen, que ens dediquem a la política local, a la política de proximitat, són els que mantenen una activitat més propera a l'esperit democràtic original:
Dones i homes que no s’han plantejat mai la política com a professió, que dediquen esforços i temps a treballar pels seus convilatans, robant-lo a la seva vida familiar i al seu oci. Només per voluntat de servei i suportant, en alguns casos, critiques i incomprensions.
La Mercè, el Jordi i l’Antònia són regidors d’aquest perfil. Ara han decidit deixar de ser-ho, després d’uns anys de compatibilitzar la política i la vida professional. Ells saben que quedaran marcats, per sempre, per aquesta experiència sacrificada, però enriquidora.

La Mercè anava de número 10 en la nostra llista, va sortir regidora per sorpresa, “víctima” d’una victòria que ningú esperava tant amplia.
Ella tenia altres prioritats: una relació incipient, una família a constituir, una carrera professional a consolidar, després de molts anys d’estudi.
Han estat anys durs, eh! que si Mercè.
Al final, amb esforç, això si, tots els objectius estan complerts, i a més deixes una regidoria de Benestar Social consolidada, funcionant i en unes noves instal·lacions dignes i eficients. Gràcies per tot Mercè.

Amb el Jordi som amics des de fa molts anys, ha estat sempre un home compromès. Diu que és independent però hi ha molt poca gent tan compromesa amb un projecte. Ens ha aportat rigor, eficàcia i exigència, també experiència, imprescindible en un equip tan jove.
La seva coherència i el seu sentit de la igualtat i de la justícia han estat una garantia per compatibilitzar la direcció d’un col·lectiu no sempre fàcil, com és la policia local i la seva feina diària a Barcelona. Gràcies Jordi.


A l’Antònia fa que la conec encara més anys. Inicialment no va ser fàcil incorporar-la al projecte socialista, sempre ha estat una mica ingènua, en el bon sentit, i àcrata o llibertaria.
Fa nou anys, a casa de la Pepa i de l’Abel, en un moment difícil per l’agrupació, és va deixar convèncer per encapçalar la nostra candidatura.
Aquell dia va se l’inici d’una fantàstica aventura personal, amb alguna mala estona, això si, i durant alguns anys, sabent que el cos no podia respondre sempre a les exigències.
L’Antònia és alegre i tossuda, “inasequible al desaliento”.
Ha estat una bona regidora apassionada amb la seva feina.
Avui l'educació a la nostra vila és de més qualitat i les necessitats de futur estan resoltes. Gràcies “amigo” per tot.

A partir d’ara:
La Mercè prioritzarà la seva vida familiar i la consolidació del seu projecte professional.
El Jordi reduirà l’estrès de fer compatible les cues matinals i una activitat moltes vegades, exigent a nivell municipal.
L’Antònia tornarà de nou a l’escola en un projecte nou i il·lusionant.
I tots tres, segur, seguiran aportant al nostre projecte, a millorar la nostra vila.

Mercè, Jordi, Antònia.. gràcies.. gràcies per la vostra dedicació... gràcies pel vostre esforç... gràcies pel vostre compromís.