divendres, 26 d’agost de 2011

Slow food

La setmana passada a un restaurant d’Arrieta, un petit poble de Lanzarote, tenien penjat en un lloc visible una espècie de diploma d’una associació Slow d’algun país nòrdic.

El moviment slow food va néixer contra la intenció d’obrir un McDonald’s a la Piazza di Spagna de Roma als anys 80, després s’ha fet extensiu a altres activitats a més del menjar. D’una web recullo aquesta definició:

“La Vida Slow no significa pasividad, sino una redistribución de nuestra energía vital hacia valores y actitudes fundamentales con el fin de alcanzar una mejor calidad de vida. El foco de nuestra atención, por lo tanto, estará en ser selectivo en el tiempo dedicado a nuestras actividades”

Superant la meva resistència a les organitzacions que tendeixen caure en el dogmatisme, és cert que val la pena reflexionar sobre la permanent activitat que no ens porta en lloc i alentir el ritme de la nostra vida, donant més temps a tot allò que ens proporciona plaer.

Al restaurant el menjar i l’ambient van ser fantàstics i el servei, curiosament, a més d’amable, eficaç.