dijous, 13 d’octubre del 2011

...i Europa?

Pels que veien en l’entrada a Europa la superació d’un model caduc i la seguretat d’un espai comú confortable, la situació actual no deixa de generar permanents frustracions.

És cert que s’ha creat una superestructura funcionarial i administrativa per sobre de las competències i la capacitat de decisió. És absurd que en moment de crisis general estiguem sotmesos a les petites misèries nacionals. O canviem la formula de decisió, donant poders real a una estructura comú, i substituïm la unanimitat per un sistema de majories o tot això és ingovernable.

Amb tot el respecte que pugi merèixer els seus plantejaments, que ens importa els interessos d’un petit partit eslovac que per l’aritmètica local és capaç de bloquejar les polítiques globals?i el mateix passa amb els interessos electorals a Baviera de la senyora Merkel. En el model actual qualssevol petita trifurca local pot encallar el sistema.

Evidentment que també s’ha d’apropar les institucions als ciutadans i tornar a recuperar l’esperit europeista en front de l’actual model de suma de nacionalismes miserables.