dijous, 21 d’octubre del 2010

www.lactual.cat

El dimarts 19 es va presentar la versió digital de l’Actual.
Amb la posada en marxa del nou suport, finalitzem un procés que va començar ara fa tres anys i que ha suposat una autèntica revolució en la comunicació local.
La primera decisió, ja a la tardor del 2007, va ser separar de manera radical la Comunicació Institucional de la gestió dels Mitjans de Comunicació Públics.
La segona decisió va ser la creació de la redacció única, que va donar peu, en unes quantes setmanes, a la creació de l’Actual que compartiria redacció amb Ràdio Castellar, reformulada poc després, especialment en els informatius i les bandes de gestió més professionals.
Coincidint amb aquest procés el ple municipal va aprovar, de forma unànime, la creació del Consell de Comunicació.
Ara és posa en marxa l’últim suport. La mateixa redacció editarà Radio Castellar, el setmanari l’Actual i lactual.com.
Els canvis en el nostre sistema de comunicació han coincidit amb una explosió en el camp virtual, els blogs, facebook, twitter... s’han convertir en instruments d’ús comú, a l’abast de tothom i en els quals la informació és instantània.
Una administració moderna, eficaç i oberta a la innovació i a la participació que generen les noves tecnologies ha de ser sensible a aquesta nova realitat comunicativa.
El gener del 2009 es va posar en marxa el nou web institucional http://www.castellarvalles.cat/ molt més potent, amigable i versàtil, després han vingut la creació de perfils a Facebook, tant des de la Ràdio com “L’estima Castellar”, pensat especialment per comunicar les activitats lúdiques i festives i que ara també està present a Twitter.
I tot això, sense renunciar a altres fórmules, com els SMS o els correus electrònics, que ara ja ens semblen sistemes tradicionals.
Sincerament crec que l’ajuntament ha estat a l’alçada i avui la gent de la nostra vila està molt més i millor informada.

La foto és de l'acte i està feta pel J. Graells