dissabte, 1 d’agost del 2009

Punt final?

A l’últim ple vaig proposar posar punt i final a les controvèrsies generades per la plaça major amb l’aprovació de la modificació del projecte iniciat a l’anterior mandat, que contempla un increment de 2,3 milions d’euros, convençut que tots els ciutadans de Castellar ja tenen les idees clares sobre el paper de cadascú.
Però no sembla fàcil. Algú vol aprofitar aquest gest generós per part nostra per a afirmar que no assumim responsabilitats, que la culpa és nostra, que no sabem gestionar.
I és clar, davant d’aquestes afirmacions, un té la sensació que no tenen ganes de tancar el debat o que s’ha tancat en fals: l’únic responsable dels increments de les obres és l’equip anterior, que va ser qui va aprovar el projecte, qui el va concursar i qui va generar la majoria de les modificacions que s’han executat després.
Té raó l’alcalde quan parla de desgavell econòmic i també de gestió, les obres de la plaça, durant molts mesos, van ser un desastre que només va salvar la nostra dedicació i capacitat de gestió. Dubto que amb CiU al govern municipal les obres s’haguessin acabat.
Però és clar: tenen pressa. Volen que la gent oblidi, no són conscients que certes decisions els perseguiran tota la vida i que alguns mai no es podran presentar davant dels castellarencs com a una opció nova. És difícil creure que ho faran bé quan han tingut tant temps per demostrar la seva incapacitat.
Ara, a més, ens renyen, ens posen deures i qüestionen la nostra honestedat. No sé a què es refereixen, però aquest tema per a nosaltres és sagrat. Si en volen parlar, en parlarem, i no serà per tancar un tema, sinó per obrir-lo de bat a bat.