divendres, 27 de febrer del 2009

Citilab (Cornellà, Baix Llobregat)

Fa uns dies, en la constitució del Consell de Cultura, vaig explicar els projectes de l’Auditori, l’Edifici Pantalla i la renovació del mercat vell, posant de manifest la necessitat que els tres espais i el casal d’avis de la plaça Major estessin connectats, i que el programa d'aquest gran espai cívic fos comú, flexible i adaptable a una realitat plural.
Quan, en un moment de la intervenció vaig fer referència al Citilab de Cornellà, i en la possibilitat d’aprofitar algunes experiències a incorporar al nostre projecte i en superar el model de centre civic tradicional, des d'una de les últimes files vaig rebre un d’aquests somriures displicents que diuen: què sabran aquests?
Avui, mirant l’acTUAL s’ha completat la foto, el senyor president de l’ERC local, amb la fragilitat de memòria habitual en el seu grup i criticant que treballem en una direcció que no és la seva, acaba fent referència a Cornellà.
Cornellà, Baix Llobregat, Àrea Metropolitana...egss. D’aquí vindrà la invasió que destruirà la nostra identitat!.
No importa que el Citilab sigui un referent mundial en experiències de participació, formació i vertebració ciutadana (gracies Joan), el que és important és que està a Cornellà, aquesta part de Catalunya venuda a l’enemic.
No sé si ERC és un cadell que s’empaita la cua, el que és clar, és que el seu model es limita a la frase: Castellar no és Cornellà. No sé si per arribar a aquesta conclusió s’ha d’anar a la universitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No, no em cal anar a la universitat per aprendre que Castellar no és Cornellà.
Tampoc em va caldre anar-hi per a saber que només copiant no es resol res.

Jordi i Oriol ha dit...

Em temo que no has entès res.

T'inventes coses com això de la invasió, que últimament ens atribueixes i és mentida. Ja et va a tu això de difamar.

Pel que fa al tema central del teu escrit, si llegeixes amb atenció el que diu en Rafa, veuràs i no costa tant d'entendre, que teniu una mania en fer coses pel simple fet de fer coses.

Però la mania més gran que teniu és cercar coses a l'exterior i aplicar-les aquí, oblidant que Castellar no és com les altres poblacions. Costa tant d'entendre que una cosa que es fa en una ciutat d'aproximadament 85mil habitants i amb el suport de tots els grups que hi ha al darrera (Siemens, range, red.es, etc..) no es pot fer en una població com Castellar amb 22mil?

Ja sé que t'agrada tergiversar el que diem, ho fas sovint, però crec que el que diu en Rafa és molt clar.

Pepe González ha dit...

No sé qui és el que no enten, trangiversa o difama.
En el meu comentari parlo, literalment, d’aprofitar algunes experiències a incorporar al nostre projecte i en superar el model de centre cívic tradicional.
Qui ha parlat de fer un citilab a Castellar?, un lloc en el que treballen 50 persones i tenen un pressupost de 3 milios d’euros a l’any.
Ni copiem (i si ho fem no passa res si és una cosa bona) ni tampoc ens sentim el llombrígol del mon i sempre estarem oberts a aprendre d’experiències alienes, vinguin de Cornellà, de Sao Paulo, d’Estocolm o de Jerez de la Frontera.
Viatjar, fins i tot per l’Àrea Metropolitana, debatre i compartir experiències, és sa, fas amics, obre la ment i arribes a la conclusió que la gent del mon tampoc són tants diferents.