divendres, 3 de setembre del 2010

Comença el curs

Reprodueixo un article de l’Antonia sobre el començament del curs escolar, que suposa l’estrena de dos magnífics equipaments.

(la foto és de Jordi Serra)
Una vegada més comença un nou curs i aquest any amb novetats que afectaran a una part important de la comunitat educativa.
Per fi l’escola el Sol i la Lluna pot iniciar les classes en el seu emplaçament definitiu. Ja no estan en els mòduls i ja podran començar el procés de fer-se seva la nova escola.
Tant els mestres, alumnes i pares disfrutaran d’uns espais fets i pensats per els infants i per la tasca que s'hi farà.
L’escola està en un lloc de difícil accés i és possible que generi alguna complicació en la mobilitat del seu entorn que esperem que es minimitzi amb la responsabilitat d’alumnes i pares. Complicació que segur compensarà la lluminositat i les vistes privilegiades.
Superades les dificultats passades ara podem dir: ja tenim escola.
Una altra novetat és l’escola bressol municipal Colobrers que aquest curs també inicia l’activitat escolar. Els tècnics municipals i els responsables de la gestió, han fet una feina ben feta i la nova escola és una instal·lació modèlica.
Conjuntament amb el Coral pretenem una oferta d’escola bressol pública de qualitat, una línia pedagògica innovadora que ens agradaria que fos un referent com algunes de les que hem anat a visitar abans de iniciar la nostra.
L’escola Immaculada s’ha animat a iniciar una nova etapa allargant l’escolaritat fins als 16 anys i ampliant l’oferta educativa secundària. Ànims i que tingueu èxit en l’aventura.
Durant el curs passat s’han consolidat a nivell urbanístic els espais d’ús educatiu. Ja podem dir que amb la reserva de sol per equipament escolar tenim cobertes les necessitats i configurat el mapa escolar per uns quants anys.
Hem millorat l’escola de música, insonoritzant alguns espais i a l’escola d’adults, que s’havia ampliat el curs passat, li hem rentat la cara.
Tot i les dificultats d’un any que serà difícil, esperem que la comunitat educativa pugui disfrutar de l’educació dels seus fills i filles i entre tots seguir millorant l’educació a l’escola.
Una vegada més , i no em cansaré de dir-ho mai, gràcies a tots per la voluntat i esforç que hi poseu per aconseguir aquesta fita.