dijous, 23 de setembre del 2010

Fixacions

Hi ha coses que em sorprenen.
La senyora Gatell és una dona aparentment intel·ligent, s’expressa bé, diu coses amb sentit comú, té actitud institucional, però per alguna raó (psicològica?) en alguns temes no és racional.
Que li passa amb l’educació? Que té contra l’Antònia?
Té la sensació que als seus anys d’alcaldessa l’educació ve ser el seu taló de l'Aquil·les i ara es vol revenjar?
Ja sé que pensa que totes les idees les ha tingut ella abans i, evidentment, ella mai s’equivoca: l’escola El Sol i la Lluna ha quedat bé, és cert, l'hem controlada dia a dia, també és cert que ha costat 2 milions d’euros més que la mitjana i també és cert que l’Ajuntament ha hagut d’aportar una important quantitat addicional per garantir que arribàvem a temps de començar el curs. També és cert que projecte i obres s’han fet quan ella ja havia marxat.
La història de l’escola bressol és encara més sorprenent: la firma de l’acord amb la Generalitat, ubicació, projecte, sistema de gestió i finançament, construcció... tot s’ha fet en aquest mandat. Quin és el mèrit de la senyora Gatell? probablement que l’agrada l’equipament. A mi també.
L’animadversió contra l’Antònia tampoc l’entenc: és una persona de tracte fàcil i que cau bé, ha fet una bona gestió, coneix com ningú com funciona l’educació a Castellar i les seves necessitats de futur, per què aquesta fixació d'intentar desprestigiar-la vingui a compte o no?
No sé si realment som sempre esclaus de la nostra personalitat, però certes actituds expliquen el passat i probablement explicaran el futur.