dissabte, 12 de març del 2011

Identitat

Aquesta setmana l’article convergent a l’Actual (un element d'identitat de la nostra vila) el firma la regidora Mercè Vallès, una “senyora” encantadora de pas efímer pel nostre ajuntament.
El tema: la identitat, que segons ella passa per una determinada política amb les entitats en alguna inauguració, una fórmula de gestió d’alguns serveis i el fer o no algunes activitats lúdiques-culturals.
Des de la més absoluta simpatia i entenent el seu paper, no puc més que afirmar que si el treball i la residència de la senyora Vallès fossin compatibles amb un contacte més assidu amb la realitat de Castellar, sabria que:
- Mai en la seva història les entitats de Castellar han estat tantes i tan variades, ni han tingut tants espais i possibilitats de portar a terme les seves activitats.
- La OSB té futur, gràcies a una política compromesa i decidida de l’actual equip de govern. L’anterior el portava a la desaparició.
- La inauguració de l’Auditori es va fer amb una orquestra local.
- L’eslògan Estima Castellar és municipal, elaborat en el seu contingut i disseny per treballadors, castellarencs, de l’ajuntament i adaptant elements de l’anterior “Viu Castellar”. És pot titllar de no excessivament original, tots hem vist “I love” a tot el món, però ha estat evident la seva eficàcia aquests 3 anys.
- Una marca com Estima Castellar busca la identificació dels nous castellarencs que, de forma massiva i gràcies a la política urbanística de governs anteriors, han arribat a la nostra vila.
Com es pot veure tot molt identitari.
Ja sé que en les campanyes toca parlar del que toca parlar, però senyora Vallès aquest tema és el seu fort?
És prudent que repeteixi dues vegades, tenint en compte la realitat local del seu partit, “no anem a buscar a fora el que tenim a casa”? Està parlant d'algú?