dilluns, 18 d’abril del 2011

Tapes


Fa unes setmanes, el gran Ferran Adrià feia unes declaracions en les que afirmava que el futur de la cuina està en les “tapes”, petites racions de menjar que permeten un menú molt més variat.
Si bé és cert que aquest sistema és relativament modern al nostre país i també que “racions, tapas i montaditos” tenen més tradició al nord d’Espanya, en els últims anys s’han consolidat, fent servir també la nostra cultura culinària i aprofitant una llarga tradició a moltes comarques catalanes de múltiples menjars i “platillos”, especialment per festa major.
A casa meva, que tenim una certa tendència al mestissatge, fa molts anys que practiquem una modalitat pròpia de tapes. Qualssevol excusa és bona per fer coincidir a taula 15 o 20 menjars diferents, de tradicions gastronòmiques també diferents.
Dóna una mica més de feina i es necessita una certa imaginació, però el resultat val la pena i les celebracions són més festa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

nyam nyam!! i a més de règim (més o menys)!!! Quan repetim?
Clara

Anònim ha dit...

Mirando la foto, me deleito solo pensando en los aromas y los sabores.
Platos y platillos, ciertamente la imaginación también en la cocina, que tiene el poder de alregrarnos en las fiestas, como dices, y al lado de una buena (o "mala") compañia.Eso sí con uno de esos buenos vinos (que estoy empezando a descubrir).
Estaria bien recibir alguna receta de estos manjares mestizos.
Olga