diumenge, 6 de juny del 2010

Israel

Són capaços d’atacar un vaixell en aigües internacionals i matar a una dotzena dels seus ocupants amb l’excusa estúpida de què eren una amenaça, fa dècades que mantenen en una situació infrahumana als habitants de la franja de Gaza, donant peu a què s’imposin entre els palestins els sectors més radicals.
Fa al menys 5.000 anys que viuen en conflicte permanent, han estat expulsats de mig món i han viscut en guetos en totes les ciutats d’Europa, des de Rússia a la península Ibèrica, evidentment sempre per culpa dels altres.
La corrent de simpatia i comprensió generada per l’holocaust l’han dilapidat en poques dècades en les que han passat de víctimes a posar-se a l’alçada dels seus botxins.
Israel és avui la principal font de conflictes de l’Orient Mitjà i l’estat que menys respecta les resolucions de l’ONU.
Jo no seré mai favorable als governs teocràtics ni a què sigui la religió la que determini el govern dels pobles. Tampoc justificaré les monarquies corruptes enriquides pels beneficis del petroli ni els moviments radicalitzats fruit d’una interpretació religiosa tendenciosa, però després de tantes dècades demostrant una nul·la voluntat de resoldre un conflicte en el que tots defensen uns pretesos drets mil·lenaris, començo a creure que la creació, desprès de la segona guerra mundial, de l’estat d’Israel, va ser un lamentable error.