
Com passa moltes vegades, aquestes qüestions es resolen soles. La Rosa va comprar, la setmana passada, una guia editada per Pòrtic, de vins de Catalunya i ahir vaig fer una incursió en petites bodegues del Penedès, seguint les recomanacions de la guia i buscant productes de qualitat a preus reduïts.
Com que avui anem d’efemèrides, em centraré en el cava, un privilegi del que no sé si som suficientment conscients: un magnífic Reixach Baqués, de tres anys, comprat a la Bodega de Guardiola de Font Rubí, costa 5 € l’ampolla.
Per raons professionals he tingut en bastants ocasions contactes amb la “Confraria del Cava”, gent enamorada del seu producte i queixosa, amb certa raó, de l’ajuda de les administracions i de la dificultat que genera la situació d’oligopoli del sector, a la promoció.
Quan comparteixis amb ells cava i conversa, és difícil no contagiar-se del seu entusiasme i convertir-te en un apòstol: bastant amics meus de fora de Catalunya han aprés a valorar i a consumir, en les millors condicions, un producte desconegut fora del nostre país, i que ara forma part dels seus hàbits de consum.
Catalunya i especialment El Penedès, està farcida de petites caves artesanals, que elaboren productes d’altíssima qualitat. El cava, és un producte especial, únic al món, un privilegi a l’abast de totes les butxaques, que es produeix a pocs quilometres de casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada