dissabte, 24 de juliol del 2010

500

Tenia dubtes de si l’entrada 500 al Bloc, exigia una consideració especial.
Com passa moltes vegades, aquestes qüestions es resolen soles. La Rosa va comprar, la setmana passada, una guia editada per Pòrtic, de vins de Catalunya i ahir vaig fer una incursió en petites bodegues del Penedès, seguint les recomanacions de la guia i buscant productes de qualitat a preus reduïts.
Com que avui anem d’efemèrides, em centraré en el cava, un privilegi del que no sé si som suficientment conscients: un magnífic Reixach Baqués, de tres anys, comprat a la Bodega de Guardiola de Font Rubí, costa 5 € l’ampolla.
Per raons professionals he tingut en bastants ocasions contactes amb la “Confraria del Cava”, gent enamorada del seu producte i queixosa, amb certa raó, de l’ajuda de les administracions i de la dificultat que genera la situació d’oligopoli del sector, a la promoció.
Quan comparteixis amb ells cava i conversa, és difícil no contagiar-se del seu entusiasme i convertir-te en un apòstol: bastant amics meus de fora de Catalunya han aprés a valorar i a consumir, en les millors condicions, un producte desconegut fora del nostre país, i que ara forma part dels seus hàbits de consum.
Catalunya i especialment El Penedès, està farcida de petites caves artesanals, que elaboren productes d’altíssima qualitat. El cava, és un producte especial, únic al món, un privilegi a l’abast de totes les butxaques, que es produeix a pocs quilometres de casa.