dimecres, 7 de juliol del 2010

Professionalitat

Un dels col·lectius professionals més desprestigiat a la nostra societat (casi al mateix nivell que els polítics) és el de treballadors de l'administració pública, el que la gent, amb caràcter genèric, anomena els funcionaris.
Després en privat reconeixen que tenim una bona escola pública, que la sanitat pública funciona bé i està plena de bons professionals i que al seu Ajuntament treballen gent competent, amable i eficaç.
No comprenc massa, aquesta dicotomia, si no és per l'esperit hipercrític que s’està apoderant de la nostra societat, especialment en el que fa referència als drets més que a les obligacions, amb les que sempre som més benèvols.
La veritat és que a l’administració tenim magnífics professionals amb un sentit encomiable de la defensa del que és comú, del que és de tots, del que és públic, molt per sobre de la mitjana dels ciutadans.
Avui en ve de gust personalitzar aquesta realitat, en dues persones amb les que fa tres anys que col·laboro: l’Imma Brualla i en Jordi Llobet, dos professionals claus en la transformació de Castellar els últims anys.
Això no vol dir que estem sempre d’acord i que no tinguem confrontacions dialèctiques, però tranquil·litza, en els moments durs, que han estat molts, saber que els tens al mateix costat de la trinxera.
Castellar té la sort de comptar, al seu Ajuntament, amb professionals de gran nivell, compromesos amb la defensa dels interessos del poble: l’Imma i en Jordi són un bon exemple.