dimecres, 29 de desembre del 2010

Obsessions

Cadascú està legitimitat per mantenir les seves obsessions. L’Altraveu té les seves que no crec que canviïn amb el nou any.
En el frontispici del seu pensament està can Bages i en la seva versió reduccionista l' impacte en la b-124.
Ahir el Sr. Martí Llobet ens va demanar en el ple, citant-m’hi, una rectificació, basant-se en el “nostre” pla de Mobilitat.
Com sap el Sr. Llobet l’estudi l’ha fet una empresa privada contractada per la Diputació, crec que és un document útil tant per l’Altraveu com per l’equip de govern.
Fa una setmana el blog de l’Altraveu publicava el següent text:

18.000 cotxes més a la carretera
L’Altraveu, assessorat per un tècnic en mobilitat, va fer la previsió que el nou polígon de Can Bages generaria com a mínim uns 15.000 viatges més que s’han d’afegir als 31.000 de trànsit actual.

Srs. de l’Altraveu un consell: canvieu de tècnic.
És cert que fa molts mesos vaig escriure que aquesta afirmació era falsa i avui dic el mateix. Abans creia que ho feien amb mala fe, ara la meva tendència és a creure que no saben llegir.
Reduir el contingut d’un informe de més de 200 pàgines a un petit quadre sense veure el context, demostra a part de mandra, poc rigor.
¿No els ha sorprès l’aparent contradicció amb el quadre de la pàgina 196 de la memòria, en la que els redactors afirmen que l’impacte total sobre la mobilitat dels polígons previstos (llegir Can Bages) més els habitatges que preveu el PGOU (també els ARE) en una perspectiva de 6 anys, no superarà el 10% de la mobilitat actual?
Amb independència de la fiabilitat de les metodologies utilitzades, sempre discutibles i que contemplen escenaris maximalistes, el que és cert, és que el Pla de Mobilitat no parla, en lloc, de l’impacte de can Bages en la B-124, parla de la mobilitat general (també la interna) que podria generar el nou polígon.
No sé si són les seves obsessions o altres explicacions de psicologia col.lectiva, les que indueixen a l’error, avui, no sé si per la proximitat del nou any, no vull pensar en la mala fe.