diumenge, 5 de juliol del 2009

El gran gurú

Hi ha gent que ha vingut al món per donar lliçons i que políticament, malgrat representar al 4% del cens de Castellar, sempre tenen raó.
Un d’aquests personatges és el president local d’ERC. Ell, com d’altres del seu partit, tenen una legitimitat que suposo que prové de formar part d’una casta especial originària del cel estelat.
Llegint el seus comentaris es podria pensar que va arribar la setmana passada, suposo que prefereix oblidar els anys que han estat al govern municipal i la seva brillant gestió.
Dotze anys no són prou per a fer tots els consells del món i fer-los funcionar? I per fer pactes locals d’infraestructures educatives, culturals, socials, esportives? On són aquests brillants documents que amaguen tanta saviesa i que no hem trobat?
Com pot tenir la barra de parlar del transformador de la plaça quan la seva ubicació es va decidir al mandat anterior? Sap quant costarà aquella decisió?
De quines negociacions mig d’amagat sobre l’arribada del tren parla, si ERC també han parlat amb la conselleria i tenen la mateixa informació que nosaltres?
De quines propostes parla? De la constitució de consells que no volen els afectats? O de fer servir les marquesines dels autobusos com a taulell de propaganda en contra de les ordenances que ells mateixos han aprovat?
El grup socialista té elaborat, des de fa més d’un any, un Mapa Escolar que és públic i que coneix tota la comunitat educativa, i el nom ens agrada més que el de pacte local.
Ara resulta que denunciar un assassinat és d’allò mes repugnant i per tapar una intervenció que curiosament es va produir molt després. Dir a uns veïns el que penses sobre la seva actuació? Dir que et sents traït en una negociació, és una relliscada que justifica una denúncia del terrorisme? Aquí algú s’ha begut l’enteniment.
Tal com diu el senyor president de la secció local, ERC és la quarta força política i va perdre en les últimes eleccions la meitat dels seus vots, probablement per no fer algunes de les coses de les que ara predica.
Confio que els dos anys de mà estesa seran els que falten fins les properes eleccions, nosaltres estaríem encantats.