dilluns, 14 de desembre del 2009

13D a Castellar

En un ambient festiu, les dates acompanyen, i de llibertat, el poble ha parlat.
3.372 castellarencs han donat el sí a la pregunta proposada (el 17,97 % del padró).
El 18,92% ha participat a la consulta.
(Els organitzadors haurien de corregir el petit error, ja que si els ciutadans de 16 anys o més poden votar, també s’han de comptabilitzar, de forma que eren 18.762 i no 18.218 els ciutadans cridats a les urnes).
Ara cadascú arribarà a les seves conclusions, els satisfets presumiran dels resultats i els insatisfets intentaran buscar un culpable per justificar el seus dèficits o errors: tot normal.
Si jo fos independentista no partidista, no estaria massa satisfet, al menys a Castellar: ERC que no va tenir protagonisme a Arenys, ha intentat posar-se al davant del procés i ha fet campanya partidària pel sí, fet que, crec, ha estat contraproduent.
CiU, com moltes vegades, juga a la “puta i la ramoneta”: primer es manté a l'expectativa, després envia a les joventuts a fer campanya i el “dia d'autos” es despleguen com si fossin els protagonistes, amb visita del “capo” inclosa: normal també.
Era impossible una acció unitària i no partidista cridant només a la participació? També en un tema com aquest, s’han de buscar rèdits electorals?. El patriotisme ha de ser sempre interessat?
El que és segur és que, els de sempre, trobaran alguna excusa per criticar al PSC.