diumenge, 24 de gener del 2010

Lamentable

Després de llegir i escoltar infinitat de declaracions i justificacions, encara no sé quines són les motivacions reals de la decisió de l’equip de govern de Vic.
Els que vivim de forma quotidiana la realitat municipal, sabem dels problemes de finançament, de la discrepància entre les competències que has d’assumir i els mitjans de què disposes per portar-los a terme, que és urgent donar una solució a una situació que fa molts anys que dura.
Però aquesta era la motivació de l’Ajuntament de Vic? Pressionar?.
La solució és no inscriure al Padró municipal els immigrants irregulars?, la solució és expulsar-los del sistema sanitari i del sistema escolar? No tenen prou desgràcies?
Em temo que realment buscaven una altra cosa i escoltant les justificacions de l’alcalde no en tinc cap dubte.
Els demòcrates de Vic, que tantes coses han fet bé aquests anys, tenen ara una taca en el seu historial. Jo estaria avergonyit que el nom del meu poble es lligués a aquesta polèmica.
Pressionem per tenir més mitjans, enfrontem-nos als governs de l’estat, de Catalunya o d'Europa, però, no fem pagar les ineficiències del sistema als més dèbils i no alimentem les actituds intransigents i els discursos xenòfobs.