divendres, 26 de febrer del 2010

Cinisme i mentides

Cínic/a: Dit de qui, impúdicament, fa gala de no creure en la rectitud i la sinceritat; impúdic. (enciclopèdia catalana).

Resentimiento: Sentimiento de hostilidad hacia una persona, grupo o hacia la sociedad en general por sentirse injustamente tratado por ellas. (diccionario actual de Manuel Seco y otros).

Hi ha gent que té una indubtable habilitat per barrejar la mala fe amb l’estupidesa.
Fa temps que ha decidit que l’Ajuntament de Castellar és un pou de corrupció, que “la brutícia sembla ja una pàtina de la gestió municipal” i apa! a deixar-se caure pel pendent dels prejudicis i les mentides.
Ha de donar la sensació que hi ha marro i, per tant, ha de barrejar-ho tot: càrrecs de confiança, funcionaris que han vingut d’altres ajuntaments amb excedència (que, per cert, estan donant un altíssim rendiment) i personal contractat per empreses privades que han guanyat concursos de forma escrupolosa.
Quin és el problema? Què fem que sigui il·legal i que no faci qualsevol ajuntament convergent?
El seu únic pecat és que s’han incorporat des de què governem els socialistes
Algú, amb molt criteri, em va dir que amb les eleccions a Castellar no es produïa un canvi de govern sinó un canvi de règim i és cert. No fa gaire al nostre municipi tot era convergent i la responsable d’aquesta desfeta és incapaç de superar el ressentiment i es defensa d’ell amb actituds malaltisses, cinisme i mentides.
Com és possible que la senyora Gatell parli de càrrecs de confiança si la seva amiga Gemma és un càrrec de confiança?. Quines proves va fer, ella mateixa, per entrar a treballar a l’associació de municipis? (entitat que es manté de les quotes dels ajuntaments, també de Castellar). Quins mèrits va presentar, a part de ser militant de CiU i haver perdut les eleccions? Realment és la persona adequada per parlar de militàncies, concursos o processos de cooptació. Qui coordinava els casals d’estiu al nostre municipi? Un futur regidor de CiU, que va tenir la desgràcia d’anar a la seva candidatura?
L’ajuntament de Castellar té cinquanta contractes de serveis amb empreses, en dues treballen militants socialistes, Quants militants de CiU treballen a les altres 48?
Què hem de fer? penalitzar als militants amb independència de la seva qualificació? Hem de demanar carnets o hem de valorar els seus mèrits?
Els concursos són públics, als tribunals no hi ha polítics (participen també els funcionaris de la corrupció?) i les actes poden ser consultades pels regidors.
Realment vol que analitzem cognoms de treballadors de l’ajuntament i d’il·lustres famílies convergents?
Vol que estudiem les actuacions d’alguns anteriors alts càrrecs municipals, militants convergents i els seus efectes econòmics o prefereix analitzar les estretes relacions del consistori amb algunes empreses locals?
Vol que parlem, una altra vegada, de concursos de molts milions (plaça Major), instrumentalitzats, per tal que els guanyi una empresa determinada?
Mai en la història de Castellar la gestió municipal havia estat tan eficaç i tan escrupolosament neta i no deixarem que ningú generi ombres de dubte.
Si la senyora Gatell creu que aquest és el camí ens trobarà absolutament preparats.