dimecres, 10 de febrer del 2010

Ja són ganes

Alguna il·lustre regidora del nostre municipi acaba de descobrir Caldes, suposo que per què està a prop de Palau, municipi que també, des de fa un temps, és un model de referència a seguir.
De Caldes ens dona dos consells:
Com es tria una escultura, perdó una font, ja que a Castellar “com sabreu, l’escultura va ser encarregada al senyor de les boles de colors, amic i subministrador d’escultures d’algun regidor del govern municipal”.
Es deixa algun detall: que l’escultura-font costarà 20,000 € (també es fa en època de crisi) i que J. Martí Clerch (el senyor de les boles) ens regala la seva obra, limitant-se a cobrar el preu del material.
El senyor Martí Clerch és de Caldes i el vam conèixer en una magnífica exposició d’escultures seves a la plaça del Lleó. Una de les seves obres, forma avui part del patrimoni artístic de Caldes. De fet ja seguim els passos de Caldes, ara hauríem de posar una escultura-font.

El segon consell és com invertir el FEIL, perquè ells, els de Caldes, han dedicat la tercera part del fons del 2009 a la rehabilitació d’un edifici, mentre que a Castellar ens dediquem a asfaltar.
No deixa de sorprendre, no ja la ignorància, sinó el desinterès de la regidora, per el que passa al seu poble. Al 2009 amb fons FEIL hem rehabilitat el Mercat Vell, una part de l’Espai Tolrà, per instal·lar les regidories socials que atenien als ciutadans en un galliner i van dedicar mig milió d’euros a rehabilitar les escoles.
També és públic i publicat que, amb els fons de 2010, actuarem al pavelló Blume, a l’edifici del antic ajuntament i als safareigs.
Com es pot veure, tot asfalt.

Certament ens cau bé la gent de Caldes, fins i tot en Martí Clerch i ens alegrem que la Mar Hernández, artista bastant representada al nostre municipi, hagi guanyat el concurs, gràcies a la seva vàlua i també gràcies a què l’ajuntament de Caldes té una visió més oberta que alguna regidora de CiU de Castellar i ha permés participar a artistes de fora del seu municipi.