diumenge, 12 d’octubre del 2008

Això es Can Bages

És habitual entre els partits, organitzacions, grups o persones que viuen fora de la realitat, inventar-se teories i desprès obligar a la realitat a què s’adapti a les seves teories. El problema és que la realitat és molt tossuda i es resisteix a adaptar-se a les teories absurdes.
Fa uns mesos, la majoria dels membres de l’Altraveu no sabia a on era Can Bages, la primera informació els va arribar en una visita que va organitzar l’ajuntament.
Ara els mateixos són experts, han decidit que el “paratge” té un alt valor ecològic i que, per tant, s’ha de convertir en el tema clau del mandat municipal, fins a convertir-se pràcticament en monotema.
Jo fa anys que sóc habitual d’aquesta zona. Forma part del meu circuit ciclista fins a la Salut i bordejant el riu fins el Molí d’en Busquest i can Bages, quan no estic en condicions físiques per fer el Puig de la Creu, Can Catafau, Sant Llorenç i Gallifa, que és un circuit més dur però molt més atractiu.
Considerar Can Bages, un paratge ple d’abocadors, indústries marginals i cultius abandonats com d’alt valor ecològic és, o tenir una visió peculiar del que és “gran valor”, o mentir de forma descarada.
L’Altraveu sap que el 60% de la zona d’actuació, a on està els paratges d’interès i especialment el torrent, queden fora del polígon i sap també que l’espai que ocuparà el polígon són terrenys privats (amb uns drets adquirits) l’ús dels quals es va decidir, unànimement, fa 10 anys.
Per il·lustrar les meves afirmacions penjo algunes fotos recents, també hi ha la possibilitat d’entrar a google earth (hi ha un enllaç al bloc *), si bé la millor opció és fer una petita excursió i contemplar-lo “in situ”.

*Pàgina editada per Roger Rocabert i el Centre Excursionista de Castellar.