dimecres, 29 d’octubre del 2008

Democràcia municipal

Conec, amb satisfacció, que els regidors de l’Altraveu tindran més autonomia de funcionament. Això és una mostra clara que estan madurant com organització.
Un regidor o un representant d’un col·lectiu, sense sortir de la filosofia global que representa, ha de tenir marge de maniobra per poder actuar, sinó perd sentit la democràcia.
Quin sentit tenen els debats o les discussions en una comissió informativa o fins i tot en un ple, si tens la certesa que el teu interlocutor no té capacitat de decisió?.
Anteposar de forma absoluta la decisió de l’assemblea (presa a vegades sense tota la informació) als processos de presa de decisions dels òrgans de l’ajuntament, és desvirtuar la democràcia municipal.
Sigui, doncs, benvinguda l’autonomia dels regidors.
Tothom coneix que s’ha produït un canvi de cares en el grup municipal de l’Altraveu. Lògicament encara estan en procés d’adaptació. En Xavi Arderius, el coneixíem més i sabíem que és un dels apòstols del “monotema”, en el seu cas portat de vegades a extrems malaltissos: qualsevol dels temes, per important que sigui, es converteix en una mera excusa per parlar de Can Bages.
Més sorpresa ha estat l’Elisenda Alamany. La veig més polièdrica i versàtil i ha portat una certa “frescor” i “desparpajo” al ple. Confio que la llibertat recuperada faciliti les seves aportacions a les decisions comuns.
Siguin benvinguts i bona sort a tots dos, en aquesta curta etapa que inicien.