divendres, 1 de maig del 2009

Bloc de notes

En més d’una entrada he reflexionat sobre l’impacte de les noves tecnologies, també, en la comunicació més directa, més personal, i en la relació amb els amics.
Escriure, continua sent un acte personal i normalment solitari, fruit de les teves reflexions i dels imputs que et genera l’entorn; els bloggs, i ara també els facebook i similars, permeten una ona expansiva i una immediatesa impensable fa poc.
Ara els teus escrits ja no es limiten al coneixement dels més íntims abans d’anar-se’n a dormir al calaix. L'oportunitat de ser llegit et fa més atrevit, més expansiu i més promiscu, trobar-li un altre sentit a l’onanisme de l’escriptura solitària i anar cap un cert autovoyerisme que imagines compartit.
Aquesta realitat m’ha fet entusiasta de les noves tecnologies: mantenir converses i discussions filosófico-existencials amb amics que no veus des de fa anys, escalfar afectiva i emocionalment la propera trobada, intercanviar imatges i records de moments compartits, continuar aquella conversa, divertida, malèvola o perversa, que el soroll, l’excés de “roncito” o la falta de temps no et va deixar acabar, comprovar la sintonia filosófica, literària, musical o cinematogràfica....
Tot això fa més rica la teva existència i més plaent.
Però, evidentment, un blogg, el Bloc de Notes, és un espai compartit, però privat. Dissenyat i pensat per compartir reflexions i emocions amb els amics i amb tots aquells que tinguin la benevolència, el “morbo” o la curiositat d’entrar.
El Bloc de Notes no és un espai obert ni públic en què qualssevol, amb tendències al cretinisme, pugui dir la seva, i molt menys si ho fa de forma anònima. Encantat de compartir opinions respectuoses i intel.ligents, a això el Bloc està obert, però que una petita part de la meva activitat sigui pública, no habilita als sectaris a tenir entrada en un espai que és privat.
Un bloc no deixa de ser un diari que has decidit compartir.