dimarts, 19 de maig del 2009

Coherència


ERC de Castellar demostra una altre vegada la seva coherència política, mentre el portaveu parla de no polititzar l’escola i en buscar el consens, el president convoca una mobilització per un tema que l’Ajuntament no té competències.

13 comentaris:

Unknown ha dit...

Com pare d'una nena de l'escola el Sol i la Lluna, i perque no li quedi ni un dubte de que l'Ampa no està gens politizada, l'informo que la proposta de concentració va sortir per iniciativa dels pares i en cap moment el president de l'Ampa va fer aquesta proposta. Es un dret legitim que hem exercit els pares simplement perque no volem que es retardi ni un dia mes del necessari les obres.

pepe ha dit...

No tinc per que dubtar de la seva paraula, però sí de la seva valoració.
Anar a “rebentar” un acte institucional, d’una institució que no té competències en la construcció de l’escola, és un acte polític i polititzat.
En quan al protagonisme del president de l’APA, crear iniciatives des de Facebook el dia abans convocant a la concentració demostra cert protagonisme, o no?

Unknown ha dit...

Com a un altre pare d'una nena de l'escola i d'una altra que també anirà als barracons l'any vinent, t'emplaço a que facis més pel poble i deixis de parlar de "polititzar". Això ha estat una iniciativa nostra, dels pares, o es que et penses que som tots un ramat?
També m'agrada això de les "competències"...manera sibilina de cambiar els papers de safata perque un altre es faci càrrec.
La propera vegada,(perquè n'hi haurà més fins que això no es resolgui)pots posar que ha estat un exvotant del psc el que ha proposat "rebentar" un acte institucional.
Per acabar, m'agradaria ser un mag...i que amb un cop de vareta, fés que l'escola ja fos acabada...i amb un altre cop de vareta...us poses a tots (gobernants i oposició) en uns barracons durant 4 anys.

marta ha dit...

Soc una mare d´un alumne del Sol i la Lluna, i com a pares i mares nomes demanem una escola per els nostres fills. Tinc un fill escolaritzat fa 2 anys en un "barraco" i crec que el meu fill no es ni mes ni menys que un altre nen a Castellar. Per aixo demanem el que ens correspon.
I com a persona adulta que soc, no ha de venir ningu a dir-me el que he de fer per demanar l´escola dels meus fills.

pepe ha dit...

Pere
Lamento lo d’ex-votant i també que cregui que l’Ajuntament pot intervenir en temes que no son competència seva. No és obligació que ho coneix-hi però tampoc es tracta de presumir de la ignorància.
Si algun dia recupera la objectivitat, reflexioni sobre qui es dedica a crear marro i qui ha aconseguit que es comenci a construir l’escola, malgrat no compartir la seva ubicació.
En quan a treballar en barracons no seria la primera vegada. Jo afortunadament no visc de l’Ajuntament, dedico moltes hores, això si, amb l’únic objectiu de millora la vida dels meus con vilatans.

pepe ha dit...

Marta:
Jo més que ningú vull que s'acabi l'escola, que desde fa dos anys és una font permanent de mals de cap.
Crec que, si pares, mestres, ajuntament i oposició presionem junts serà més fàcil acoseguir els objectius i acabar l'escola en el termini previst.

Berta ha dit...

1a. gràcies per preocupar-te pel funcionament intern de l'ampa però, no calia de veritat. Estem encatats amb el nostre president i, no et preocupis que si mai ens sentim manipulats o similars buscarem la manera de solucionar-ho. Deixa aquest tema ja!
2a. ens has faltat al respecte a la resta de gent de l'ampa, que som molts i moltes, que estem treballant en aquest i tants altres temes per l'escola (menjador, festes, serveis d'acollida, extraescolars, seguiment d'obres etc...). Tots i totes som igual de protagonistes. Així només aconseguiràs caldejar més l'ambient.
3a. Ens titlles d'ignorants...sabem molt bé el què i el com de les competències i demés però, saps? ja ens és ben igual i us exigim una solució.
4a. Fa molt temps que us estem reclamant aquest front comú del qual ara us ompliu la boca. Evidentment sempre em tingut clar que és molt millor trucar a les portes de la Generalitat com a ajuntament de Castellar que com a Ampa del Sol i la Lluna.
5a. no tenim cap intenció d'encetar una 'guerra' contra l'ajuntament de Castellar però, tenim tot el dret com a mares i pares d'exigir que l'escola no es retrassi més.
6a. Sabeu tant bé com nosaltres que tot depén de la voluntat política que hi poseu i de les vostres priorotats. Només demanem que avanceu o avaleu els diners.
7a. Funcionem de forma totalment assambleària però tinc la sensació que no callarem fins que apareguin els 800.000€ i les obres continuin

Unknown ha dit...

Perdoni??? ERC?? Que el president ha convocat que?? Però com s'atreveix? Facin el favor de no aprofitar-se de la situació i deixar-nos fora de batalletes entre adversaris polítics. Defensin a les famílies del seu poble davant qui faci falta. La concentració de l’altre dia va ser un acte completament espontani de TOTS els pares i mares de l’escola. Cregui’ns, ens considerem prou adults i madurs com per prendre les nostres decisions. No ens dirigeix ningú, en tot cas ens representa.

Jaume ha dit...

Senyor Pepe, li vull recordar que això que diu de no compartir la ubicaicó és mentida, vostè en aquell ple extraordinari del 2005 hi va votar a favor juntament amb el senyor Ignasi. De fet tothom hi va votar a favor.

Deixi de mentir i treballi. Avancin els 800.000 euros per reconstruir la paret i deixi's estar de si és competència o no de l'ajuntament.

Unknown ha dit...

Benvolgut Pepe;
Sí, segurament seré un ignorant en aquests temes, tens tota la raó en això dels temes de les competències. No obstant, el que jo veig i de manera molt subjectiva perquè no pot ser d'una altra manera tenint una filla en aquesta situació i una altra que esta apunt d'anar-hi, és que passen dies, mesos, anys i això no acaba mai. Els pares apretem per on podem i el fet de veure't impotent davant de tants endarreriments va creant frustració i sobretot, emprenyamenta. Aquesta emprenyamenta es va traduir en els fets de dilluns, una reclamació d'uns pares farts de tantes dil·lacions, excuses, i endarreriments.
Encara no sé on hi has vist tu el tema de "polititzar", potser és que tens fixació amb en Rafa o amb qui no pensi com tu, però et puc assegurar que no hi ha política en aquestes reclamacions, polítics potser sí...i massa.
Ja sé que ets un gran professional de la política , i que saps parlar molt be, etc...i que saps portar els temes cap on a tu i el teu equip de partit us interessa, és per això que estas aqui, ja estas acostumat a bregar-te en mil batalles polítiques al parlament.Jo en canvi, sóc una mica bastant més ignorant que tu, però també he vist un xic de prepotència en les teves paraules,i n'estic segur que no sóc la primera persona que t'ho diu, però bé, només era una petita observació, això és potser una característica teva, al igual que la meva ignorància...
Per acabar, com que això de posar-vos en uns barracons a vosaltres no pot ser, jo seré el primer en recuperar la meva objectivitat, tornar-te el vot i demanar-te disculpes públiques si l'escola funciona en els terminis previstos.
T'ho prometo.

pepe ha dit...

Berta

No saps la felicitat que em proporciona que funcioneu tan bé. Una escola amb bona sintonia entre pares, professors i alumnes té moltes possibilitats de ser una bona escola.
L’educació és una de les prioritats de l’equip de govern i que les escoles funcionin bé ens omple de satisfacció.
No he faltat el respecte a ningú. El Bloc és un espai personal en el que jo m’expresso lliurement i en el que no és obligatori entrar. (estic encantat que entri tothom que vulgui)
En el post inicial que ha donat peu a aquestes intervencions no cito a la comunitat educativa, em limito a constatar uns fets, absolutament comprovats.
Per cert, no sé si la irrupció amb xiulets en l’acte del mercat va ser una gran mostra de respecte. Jo no vaig tenir aquesta sensació.

Emilia

No poso en dubte la seva maduresa. Però si es crea un grup en Facebook amb un únic administrador que és el president de l’AMPA, i el grup convoca el dia abans dels fets a una mobilització, no és lògic pensar que té un cert protagonisme?
Jo crec en la seva bona fe, però no tothom va de bona fe.

Jaume

És cert que vaig votar a favor, aquella oposició tenia sentit de la responsabilitat i les opcions eren aquesta o aquesta.... o pitjor, fer una escola de 3 línies.
Avui sabem que el lloc no és l’adequat i quan comenci a funcionar l’escola ho tindrem més clar.

Pere

Tots son persones i tots som responsables de les nostres paraules i de les nostres accions. Pensa en la gent que ha estat muntant amb il•lusió l’exposició sobre 30 anys d’ajuntament democràtics.
Contra qui anaven els xiulets i l’actitud agressiva?, contra l’administració que sense tenir competències resoldrà el problema? Contra un senyor (o una institució) que fa anys que no té responsabilitats?.
I tot això per una frase en un paper, que per cert, és la mateixa que ERC porta a aprovació al Ple (té alguna relació amb que el president de ERC ho sigui també de l’AMPA).
Jo també confio en recuperar la teva confiança.

Carles ha dit...

Benvolgut Pepe.

Tu mateix ets el que esta polititzant aquest tema posant gent de ERC pel mig, ningú en cap moment a fet cap esment a sigles politiques només tu. Segur que és el que t’interessa polititzar el tema i portar-lo cap el teu terreny.

La convocatòria es va fer el dilluns durant la reunió que varem tenir tots el membres de l’AMPA, igual que el president de l’AMPA va obrir un grup el facebook, jo vaig contactar amb els meus contactes de correu, telf, amics,etc... on hi ha el problema, que ell estava d’administrador ?, jo encara no i veig el problema, que va denegar d’ afegir-se el grup del facebook algú ? no veig el problema per enlloc de veritat

Per cert el teu blog també tens la moderació de comentaris habilitada, que hi ha alguna cosa que no vols que surti ? doncs així no qüestionis els altres

Et puc assegurar que amb dos o 3 dies més en lloc de 300 persones hauríem sigut unes quantes més, cal tenir-ho amb compte

Jo només tinc una pregunta que encara ningú m’ha sabut respondre, com és que l’esllavissada es va produir el 19 d’abril i fins el 15 de maig no va sortir els mitjans de comunicació locals, que no és una cosa prou important que afecte a tot el poble.

Vosaltres sou els que decidiu con gestionar el consistori, per tant tot depèn de la PRIORITAT POLITICA que vulgueu donar aquest problema, que de moment estic comprovant que és 0.

Només espero que pel be dels meus fills aquesta situació acabi el més aviat possible.

pepe ha dit...

Hola Carles:
Ja heu escrit alguns lo absolutament apolítics i incorruptibles que sou, sembla una consigna. Jo no tinc cap raó per dubtar de les vostres afirmacions.

Val la pena recordar el contingut del meu post:

“ERC de Castellar demostra una altre vegada la seva coherència política, mentre el portaveu parla de no polititzar l’escola i en buscar el consens, el president convoca una mobilització per un tema que l’Ajuntament no té competències.”

Com podràs veure em limito a descriure una situació sense citar ni mestres ni pares

Jo no pretenc polititzar res i molt menys dir que els pares son de ERC.

L’equip de govern quan va tenir coneixement de la incidència es va posar a treballar per resoldre el problema, fent estudiar la problemàtica als tècnics municipals i parlant amb la Generalitat i amb Gisa. Fruit d’aquestes gestions va estar la reunió, per cert bastant desagradable, del dia 12, en la que es va començar a definir el camí a seguir.

Els mitjans de comunicació local, públics i privats, i ja sé que algú ho dubta, tenen vida pròpia i ells són els responsables dels encerts i dels errors.

En quan a aquest bloc, si fossis lector habitual sabries que no accepta anònims, crec que la gent quan escriu ha de donar la cara. No més una persona, per raons que no venen al cas, té vetada la seva presencia.