dijous, 25 de desembre del 2008

En defensa de l'administració

No conec el senyor Gerard Vilanova, però si he de treure conclusions a partir del seu article a l’Actual, em sembla un perfecte imbècil (sense ànim d’insultar).
No sé quina és la seva relació amb el funcionariat, ni si la seva feina respon a la seva vocació i voluntat o a la seva incapacitat o frustració per accedir a un “treball vitalici”.
Tampoc conec la seva experiència laboral, que imagino al món competitiu dels brokers o en les empreses de tecnologia punta, donada la solvència amb què parla de la competitivitat.
La meva experiència amb treballadors de l’Ajuntament és curta, només d’un any i mig, i puc dir amb certesa que a pocs llocs he trobat aquest nivell de preparació, dedicació, compromís i voluntat de servei, ni molt menys pitjor que en una empresa o una escola privada.
Dels “polítics”, no en vull parlar massa, perquè sempre pot sonar a corporativisme i perquè no val la pena, donada la riquesa argumental de la desqualificació, però no sé si el senyor Vilanova seria capaç d’aguantar el ritme de dedicació, entrega i disponibilitat de l’actual equip de govern municipal, la majoria del qual ha de compatibilitzar l’activitat municipal amb el seu treball a l’empresa.
Confio que gent amb aquest esperit constructiu i positiu no tingui mai l'ocurrència d’optar a una plaça a l’Ajuntament, perquè llavors sí que perillaria la funció pública.