Totes les actuacions, sempre, són millorables, sobretot si les valoracions es fan al dia següent i amb bon temps. També les intervencions de l’amic Boada, la tarda de la nevada, tenen marge de millora, però algunes de les moltes crítiques que s’han fet aquests dies són excessives i no estan justificades.
No es pot dir que no estàvem avisats, una altra cosa és si ens creiem les prediccions. També és cert que no estem equipats per grans nevades: qui de nosaltres porta cadenes al cotxe?. Segur que les dotacions de llevaneu a les poblacions de la costa són insuficients.
Ens estem acostumant a criticar a les administracions facin el que facin, fins i tot pels nostres errors i les nostres imprudències. Necessitaríem el llevaneu a peu de parcel·la i un bomber i un mosso d’esquadra en cada cantonada i encara criticaríem. Si es queden curts perquè no arriben i si es passen, perquè és passen.
La meteorologia és una ciència infal·lible i els polítics han de saber el moment just, la durada i la quantitat exacta, mentre nosaltres tenim dret a ser imprudents, a criticar i no fer la nostra aportació a l’esforç comú.
A Castellar la tarda de la nevada i davant de la previsió de baixes temperatures i problemes de gelades, es va decidir suspendre les classes al dia següent. Gràcies a un treball ben fet i amb l’ajuda del sol, mentre Catalunya estava immersa en el caos total, Castellar (el casc urbà) es va normalitzar ràpidament. Evidentment sempre hi ha gent intel·ligent que ha criticat la suspensió de les classes, la mateixa gent intel·ligent que hauria criticat la decisió contrària o la falta de decisió.
El que sí s’escapa a la meva comprensió és que una nevada, per molt forta que sigui, faci caure trenta torres de la xarxa elèctrica. Algú és va equivocar en el seu càlcul i de pas ha provocat l’efecte més perniciós de les nevades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada