dissabte, 27 de març del 2010

Sociating


En una nova mostra de sensibilitat, bon gust i de la preclara intel·ligència que adorna el seu grup municipal i especialment a la seva portaveu, que desprès pretén anar de senyora digna, els convergents locals han publicat un document exquisit, ple de sensibilitat, bon gust, gran rigor intel·lectual i inigualable qualitat tècnica.
Això sí, no massa original; el nom és una nova prova de la seva permanent actitud a les reunions: no aportar rés, buscar arguments per anar a “la contra” , per acabar afirmant que si, per casualitat, alguna cosa és bona, ells l’havien pensat abans.
Bé, és un estil i com es diu en castellà: “con su pan se lo coman”.
Com sembla que s’apunten a l' "ing” (suposo que els va agradar pobling) parlem de l'“ing”. Què és sociating?:
- Fer una alcaldia amable, receptiva, oberta a tots els ciutadans i capaç de donar solucions als problemes quotidiants de la gent, sense males cares ni mals rotllos: això és fer sociating.
- Funcionar amb rigor, donar solució als problemes d'ineficàcia, les factures sense consignació, les obres faraòniques sense tenir els diners, les corrupteles, els tractes de privilegi, els assessoraments jurídics elitistes sense partida pressupostària: això és fer sociating.
- Augmentar, malgrat la crisi, les partides socials i posar al servei dels ciutadans menys afavorits, instal·lacions dignes: això és fer sociating.
- Transformar un vestíbul i un espai confús en un centre de coneixement, eix vertebrador de les polítiques de futur, i aconseguir que s'involucrin totes les administracions en el seu finançament: això és fer sociating.
- Impulsar la dinamització del centre, potenciar el comerç, fer carrers de vianants... (la senyora digna, en un altre gest d’oportunisme, va firmar en contra): és fer sociating.
- Aconseguir que les festes populars siguin cada vegada més participatives i que s’incrementi l’autoestima de tots els castellarencs, és fer sociating.
- Resoldre el tema endèmic de tenir espais, a disposició de la Generalitat, per inversions en equipaments educatius, és fer sociating.
- Fer realitat el que, des de fa més de cinc anys, eren rètols als carrers i aconseguir que es construeixi i funcioni el parking de camions, és fer sociating.
- Fer més consells i mes participació en els últims 3 anys que en els 25 anteriors, és fer sociating.
- Substituir un sistema de comunicació confús, sectari i patrimonialista, per un sistema ordenat, obert, eficaç i menys costós per les arques municipals, és fer sociating.
- Aconseguir que treballin per l’ajuntament, professionals qualificats que ajudin a millorar el servei als ciutadans, és fer sociating.
- Tenir clar que Castellar és de tots, que ningú té privilegis adquirits ni històrics, que tots els cognoms tenen el mateix valor i totes les històries mereixen el mateix respecte: això és fer sociating.

Aquesta entrada podria tenir 100 pàgines, però tampoc és tracta d’avorrir al respectable i a més, des de fa un temps, tinc un compromís amb mi, d’autocontrol.
En qualsevol cas el que ens agrada de veritat és fer pobling, fer sociating és fer pobling.

Fem pobling, fem Castellar.

2 comentaris:

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

ets molt gran!

Pepe González ha dit...

en algun moment haurem de començar a presumir d'una gestió "collonuda"